Groepenkasten

Project: Groepenkasten vervangen in Scherpenzeel

Oude situatie:

Nieuwe situatie:

Zo was het in de oude situatie

Groepenkast Scherpenzeel Oud

En zo ziet het eruit na de vervanging:

Groepenkast Scherpenzeel Nieuw

Groepenkast Maarn: oude situatie

Bij deze groepenkast werden we ingeschakeld voor een opgetreden storing. De netbeheerder was hier al voor langs geweest heeft de spanning compleet afgeschakeld en de mensen verzocht een installateur te bellen.

Omdat de urgentie hoog was zijn wij gelijk naar Maarn gereden om de storing te herstellen. De oorzaak van de storing (zie foto’s) was vermoedelijk een niet goed aangedraaide schroef van een contact. Waardoor de bruine draad heet is geworden en gaan smeulen.

Nadat wij nieuwe bedrading intern hebben aangelegd en op een ander contact geplaatst kon de spanning weer ingeschakeld worden.

Ook waren er aardlekschakelaars in de kast aanwezig die niet meer functioneerden, een gedeelte van de groepen niet op een aardlekschakelaar aangesloten en de kast was na diverse uitbreidingen niet meer overzichtelijk en netjes.

Daarom hebben we geadviseerd om een nieuwe groepenkast te installeren, hier hebben we opdracht voor gekregen.

Groepenkast Maarn Oud

Groepenkast Maarn: nieuwe situatie

De nieuwe groepenkast, geleverd en aangesloten volgens de huidige normen. Nu voorzien van een ingebouwde beltransformator, extra wandcontactdoos naast de groepenkast.

Ook is de kast nu voorzien een hoofdschakelaar en meer groepen dan benodigd. Hierdoor is al rekening gehouden om in de toekomst elektrisch (inductie) te gaan koken, zonnepanelen of andere mogelijkheden.

Na de installatie zijn de weerstanden gemeten. Belangrijk hierbij is om te controleren of de binnenkomende aarde nog goed is, dat gebeurd door middel van deze meting.

Groepenkast Maarn Nieuw

Diverse projecten:

Groepenkasten – van oud naar nieuw

Voor het vervangen van uw groepenkast kunt u een aanvraag doen via ons contactformulier of een mail sturen naar info@kroonelektrotechniek.nl.

DE KROON OP UW INSTALLATIE!